Een screenprotector voor je iPhone

Voor bescherming van onze smartphones denk iedereen eigenlijk altijd aan hoesjes of cases. Niet gek natuurlijk, deze zijn er in vele soorten en maten. Maar men vergeet nog wel eens dat met een hoesje het scherm niet 100% beschermd wordt. Als de telefoon verkeerd neerkomt kan het scherm alsnog schade oplopen. Daarnaast kun je ook schade op het scherm krijgen als je bijvoorbeeld je smartphone in je zak draagt waar ook iets anders scherps in zit, zoals sleutels. Hiervoor is dus een screen protector een extra optie.

Wat is een screenprotector?

Een screen protector is een extra laagje op het beeldscherm van je toestel. Deze laag zorgt ervoor dat je scherm wordt beschermd tegen verschillende vormen van schade, zoals krassen. Er zijn enkele verschillende screen protectors te krijgen die we hieronder met je zullen bespreken.

Plastic screenprotector

De makkelijkste en goedkoopste optie is een plastic screenprotector. Deze variant bestaat uit plastic folie die je over je scherm heen kunt ‘plakken’. Dit is heel gemakkelijk aan te brengen. Zo is dit een betaalbare variant die in ieder geval zorgt dat je geen krassen en vergelijkbare schade meer op je scherm kunt krijgen.

Tempered glass screenprotector iPhone

De tempered glass screenprotector is een glasplaat gemaakt van 9H gehard glas die je op je scherm kunt aanbrengen. Omdat dit extra hard glas is beschermd deze variant ook goed mocht je toestel per ongeluk vallen. Deze variant is ook te krijgen als privacy glass. Bij deze variant is de glasplaat getint en kan je alleen het scherm goed zien als je er recht tegenaan kijkt. Vanuit andere hoeken wordt dit geblokkeerd, vergelijkbaar met een auto met getinte ramen. Erg cool dus. 

Camera lens protector

Omdat de camera’s tegenwoordig aanzienlijk beter zijn en je hiervoor ook veel betaald kan het handig zijn om voor aanvullende bescherming te kiezen van de lens. Met een camera lens protector heb je een extra laagje op telefoon die de cameralens beschermd. Zo hoef je je ook niet te vrezen dat je camera stuk gaat.  

Ben je na het lezen van dit stukje enthousiaster geworden over een screen protector voor je iPhone? Ga dan nu naar phone-factory.nl en bekijk ons aanbod. Voor bijna alle recente iPhones is er voorraad.