Een leuk bedrag ontvangen voor je oude iPhone

Wereldwijd zijn er ontzettend veel mensen die een iPhone gebruiken. Doordat deze toestellen nieuw ontzettend duur zijn, zijn ze niet voor iedereen weggelegd. Vanwege de uitstekende kwaliteit en de hoge nieuwprijs is er een grote markt in refurbished iPhones ontstaan. Daar kun jij ook van profiteren door je oude smartphones te verkopen. Je kan bijvoorbeeld een in 2018 verschenen iPhone XR verkopen en daar een aardige prijs voor krijgen. Wacht echter niet te lang met het verkopen van je oude iPhones. Als het te oude modellen zijn vinden bedrijven het niet de moeite waard om die nog weer te verkopen.

Waar verkoop je je iPhone?

Een oude iPhone verkopen doe je bij oudeiphoneverkopen.nl. Dat is een landelijk platform, waar diverse bedrijven bij zijn aangesloten die refurbished iPhones verkopen. Zij halen hun toestellen bij mensen vandaan die voor hun oude iPhones vaak nog leuke bedragen kunnen krijgen. Het verkopen is niet ingewikkeld. Je gaat naar de site en beantwoordt een aantal vragen over je smartphone. Vervolgens doen enkele bedrijven een bod op je toestel. Als je het hoogste bod acceptabel vindt, ga je daarop in. Vervolgens stuur je het toestel op. Als dat in de door jouw beschreven staat is, krijg je het afgesproken bedrag na 2 weken uitbetaald.

Toestel klaarmaken voor verzending

Het meest lastige bij het verkopen van een iPhone is het verwijderen van je persoonlijke gegevens. Dat doe je in enkele stappen. Maak eerst een back-up in de iCloud. Ze dan de functie ‘Vind mijn iPhone uit’. Verwijder vervolgens de koppelingen naar andere Apple apparaten. Zet het toestel tenslotte terug naar de fabrieksinstellingen. Nu kan de simkaart worden verwijderd. Als je een hoesje om het toestel hebt moet ook dat worden verwijderd. Verpak het toestel vervolgens zorgvuldig in een stevige doos, zodat het niet kan beschadigen, en stuur het op.