Het kopen van een refurbished iPhone, waar let je op?

refurbished-iphone

Het aanschaffen van een refurbished iPhone, tablet, Macbook of welke gadget dan ook moet je goed opletten. De aangeboden prijs kan erg aantrekkelijk zijn, maar soms weet je niet wat je precies koopt. De staat van elke gadget kan afwijken, ongeacht welke aanbieder het is. Met deze tips weet je wat je in huis haalt. 

Voor het aanschaffen

Wees alert of je echt voordeel hebt bij het kopen van bijvoorbeeld een refurbished iPhone 11. De verkopers vergelijken de prijzen vaak met de originele adviesprijs. Hierdoor lijkt het voordeel dan groot, maar dit blijkt in de praktijk wel mee te vallen. Men houdt er vaak niet rekening mee dat de actuele winkelprijs tegen die tijd ook al flink gezakt is. Het kan zomaar zijn dat jij straks meer betaald voor een refurbished product dan voor een nieuwe en dat wil je voorkomen. 

Laat je daarnaast goed informeren over de staat van het product. Vaak hameren aanbieden over hoe het product eruitziet en laten je kiezen o.b.v. het uiterlijk van het product. Zo kan je zomaar meer betalen voor een product met meer beschadigingen. Daarbij is het ook belangrijk dat het product optimaal werkt, dus je kan ook altijd vragen of je even het product kan zien en gebruiken voor enkele minuten om te kijken of er geen mankementen optreden. 

Vrijwel elke aanbieder geeft garantie, maar vraag dit wel voor de zekerheid voordat je het product koopt. Alhoewel elke aanbieder garantie geeft, kan het ook voorkomen dat de lengte van de fabrieksgarantie kan verschillen. Dit ligt meestal tussen de 6-24 maanden. Laat het duidelijk zijn dat je recht hebt op een wettelijke garantie, die is gekoppeld aan de verwachte levensduur van het product. 

Na het aanschaffen

Je hebt altijd twee weken bedenktijd bij een webwinkel. Je zou het product (zonder motivatie) terug mogen sturen. De eerste dag van bedenktijd gaat in op het moment dat het pakketje bezorgd is. Let daarom goed op dat je voorzichtig bent met uitpakken, zodat je het product in de aangetroffen staat kan terugsturen. 

Wat vaak voorkomt is dat de accu van een product snel slijt. Controleer goed of de accu naar behoren werkt. Dat kan met een app of met software die de staat van een accu kan uitlezen. Ben jij geïnteresseerd in een refurbished iPhone of wil je graag meer informatie hierover? Kijk dan op de website van Mobico.