iPhone opladers en adapters

Ben jij een echte Apple liefhebber? Met een iPad en iPhone? Dan heb je vast zo’n steriel witte adapter in huis en een kabel voor het ene apparaat en de ander voor het andere apparaat. Dan ken je vast ook het probleem dat je soms niet kunt kiezen welk apparaat eerst opgeladen moet worden. Tijd voor een tweede iPhone oplader dus!50050-iphone-5-6-oplader-190x190

De adapter van Apple is vooral heel handig omdat je er niet alleen Apple producten mee kunt opladen, maar ook andere apparaten. Mits ze natuurlijk beschikken over een kabeltje met een USB-aansluiting. Tegenwoordig zijn er daarom ook heel veel niet-Apple adapters op de markt. Gewoonweg omdat het een hele handige uitvinding is en het altijd makkelijk is om er een paar extra te hebben zoals de iPhone oplader.


50008-iphone-4-kabel-190x190Diverse kabelsoorten


Naast dat een extra adapter handig is, is een extra kabel ook bij lange na niet een overbodige luxe. Want de ene kabel is de ander ook nog niet. Wellicht ken je de witte kabels wel die bij de iPhone oplader horen en die je er standaard bij krijgt wanneer je een iPhone of iPad koopt. Maar mocht je daaraan niet genoeg hebben, dan bestaan er diverse soorten kabels die je wellicht goed van pas kunnen komen. Heb jij namelijk ook het stopcontact op zo’n onlogische plek in je kamer zitten? Zo ver achter de kast, achter het bed of nachtkastje verstopt? Dan is het wel handig als je een iets langere kabel neemt. Er zijn zelfs kabels van drie meter lang. Daarvoor hoef je dus nooit meer letterlijk achter de kast te kruipen voor stroom. Maar sommigen mensen willen juist een wat korter kabeltje. Gewoon voor aan de laptop. Dan heb je helemaal niet zo’n lange draad nodig. Een wat kleiner kabeltje volstaat dan prima.


De voordelen van de Nylonkabels


Naast verschillende lengtes zijn de kabels ook nog in verschillende materialen verkrijgbaar. Als Apple gebruiker ben je waarschijnlijk voornamelijk op de hoogte van de plastic ronde kabels die je standaard bij ieder Apple product erbij krijgt geleverd. Maar tegenwoordig zijn de nylonkabels steeds meer in opkomst. De nylonkabel is, zoals de naam het al verraad, gemaakt van nylonvezel die in elkaar geweven zit. Deze nylonkabel is erg stevig. Je zult daardoor maar weinig last ondervinden van breuk. En naast dat deze kabel stevig is, in diverse lengtes beschikbaar is en in diverse leuke kleurtjes verkrijgbaar zijn, is de kabel ook nog eens plat van vorm in plaats van bolvormig. Het grote voordeel dat dit met zich meebrengt, is dat de kabel veel minder gemakkelijk in de knoop raakt.


Let ook op:
Bij de aanschaf van een kabel is het ook altijd verstandig om te kijken hoeveel pins jouw kabel nodig heeft. Veel Apple gebruikers hebben een oplader met dertig pins, omdat deze voornamelijk voor Apple producten worden gebruikt. Mensen die staan te popelen voor de nieuwste iPhone 8, hebben niet veel aan deze dertig pins. Deze heeft namelijk een aantal van acht pins nodig. Let dus goed op wanneer je een kabeltje aanschaft.