Siliconen smartphonehoesje schoonmaken? Zo doe je dat!

Veel Nederlanders kopen een siliconen smartphonehoesje. Dit komt vooral doordat dit materiaal een groot aantal voordelen met zich meebrengt. Zo biedt zo’n hoesje goede bescherming en bovendien heb je veel grip als je jouw telefoon vasthoudt. Nadeel van een siliconen hoesje is dat deze vies kan worden. Gelukkig hoef je niet direct een nieuwe te kopen. Je kunt jouw siliconen smartphonehoesje namelijk schoonmaken. Wij vertellen je in deze tekst hoe je dit doet.

Poets vlekken weg met een doekje


Smartphones worden veelvuldig gebruikt. Hierdoor is het logisch dat er vlekken op een siliconen hoesje kunnen komen. Zitten er inmiddels behoorlijk wat vlekken op jouw smartphonehoesje? Dan wordt het de hoogste tijd om het hoesje schoon te maken. Als de vlekken vooral aan de buitenkant van het hoesje zitten, kun je ze proberen weg te poetsen. Gebruik hier in eerste instantie alleen een natte doek voor. Mogelijk lukt het je hiermee om de vlekken van jouw siliconen Samsung Galaxy S22 hoesje te poetsen. 

Laat jouw hoesje in een sopje weken


Verdwijnen vlekken niet wanneer je met een natte doek over jouw smartphonehoesje gaat? Probeer het dan eens met zeep. Gebruik hier niet lukraak een zeep voor, maar kies voor afwasmiddel. Vul een kom met water en voeg hier een paar druppels sop aan toe. Roer het mengsel vervolgens goed door elkaar en leg het telefoonhoesje erin. Laat het hoesje enige tijd weken. Zijn er na een tijdje nog steeds vlekken zichtbaar? Probeer ze dan zachtjes met een tandenborstel weg te schrobben. Als dit gelukt is, spoel je het hoesje schoon onder de kraan. Maak het hoesje vervolgens goed droog. Doe hem niet direct weer om jouw smartphone, maar laat hem minimaal een uur drogen.

Gebruik zuiveringszout


Je kunt vlekken in jouw smartphonehoesje niet alleen te lijf gaan met water of een sopje. Zout biedt namelijk ook uitkomst. We doelen in dit geval niet op keukenzout, maar op zuiveringszout. Wil je dit proberen? Strooi het zout dan simpelweg op jouw telefoonhoesje. Pak vervolgens een tandenborstel, maak deze nat en ga ermee over het hoesje. Is hij voldoende schoon? Spoel hem dan af onder de kraan en laat hem volledig drogen voordat je hem weer om jouw telefoon doet.

Maak jouw smartphonehoesje schoon met alcohol


Heb je de bovenstaande methoden al geprobeerd, maar krijg je jouw siliconen Samsung Galaxy S20 FE hoesje niet schoon? Dan biedt alcohol mogelijk uitkomst. Gebruik hier geen alcoholische drank voor, maar koop alcohol die bedoeld is om te reinigen. Doe dit in een plantenspuit en spray jouw siliconen smartphonehoesje hier volledig mee in. Pak vervolgens een schone, zachte doek en veeg het hoesje hiermee schoon. Neem hier de tijd voor. Het is namelijk belangrijk dat alle alcohol volledig van het smartphonehoesje gepoetst wordt. Laat hem voor de zekerheid nog enige tijd nadrogen.