8 redenen waarom je WhatsApp niet voor professionele doeleinden zou moeten gebruiken

De belangrijke rol van WhatsApp in ons persoonlijke, maar ook professionele leven, is allang geen nieuws meer. Helemaal door het gebruik van zakelijk internet, zijn werknemers altijd en overal te bereiken. Toch is de rol van WhatsApp als professioneel communicatie platform nog verre van perfect. Een onderzoek van Guild toonde aan dat 78% van de WhatsApp gebruikers voor werk, opzoek is naar een alternatief.

Wat is het probleem?

Ten eerste, dat in de algemene voorwaarde van Whatsapp staat vermeld dat professioneel gebruik van de app niet is toegestaan.

“You will not use (or assist others in using) our Services in ways that: involve any non-personal use of our Services unless otherwise authorized by us.”

Desondanks, gebruiken meer dan 500 miljoen mensen WhatsApp voor werkdoeleinden.

De volgende 8 redenen zullen verder verklaren waarom WhatsApp niet werkt voor professionele doeleinden:

  1. AVG wetgeving. De app bewaart adresboekinformatie van alle gebruikers, inclusief contactpersonen die WhatsApp niet hebben gedownload.

2. Kun je je berichten echt verwijderen? Je zou denken dat de functie “verwijder voor iedereen” gewoon zijn werk doet, maar hier is helemaal geen zekerheid over.

” Recipients may see your message before it’s deleted or if deletion was not successful.You will not be notified if deleting for everyone was not successful. “

3. Het is lastig om professioneel te communiceren via de app, aangezien de app geen opties biedt voor professionele netwerken. Je gebruikt de app ook voor de communicatie met je kinderen en het is lastig dit van elkaar te scheiden.

4. Gevoelige bedrijfsinformatie kun je niet delen via de app, want je hebt geen idee wie er nog meer meeleest.

5. Je hebt het telefoonnummer van een contactpersoon nodig om te communiceren. In sommige situaties zal het ongepast zijn iemand zijn telefoonnummer te vragen.

6. De groepschats bestaan voornamelijk uit nummers, niet uit mensen. Professionele groepschats kunnen hierdoor een chaos worden van onbekende nummers en gezichtsloze profielen.

7. De groep binnen komen of verlaten blijft een lastige situatie. Ook in een professionele groepsapp is het raar om zonder te begroeten of gedag te zeggen de groep te verlaten. Whatsapp biedt hier geen oplossing voor.

8. Er kan verwarring ontstaan. Gesprekken kunnen zich snel opbouwen, waardoor het lastig wordt om terug te vinden waar het nou precies over ging en wat de uiteindelijke conclusie is. De zoekfunctie kan je hier een beetje bij helpen, maar is niet de oplossing.

Misschien dat ouderwets zakelijk bellen helemaal zo gek nog niet is?