Zoeken op Google

Als ik ergens naar op zoek ben is de eerst plek waar ik ga zoeken op Google. Nee, niet als ik mijn telefoon ben verloren, maar wel als ik wil weten waar ik de leukste kleding kan kopen. Soms lijkt het wel alsof Google alles weet. Ik vergelijk het met een bibliotheek met eindeloos veel data en informatie. Ik ben opzoek naar een simpel wit t-shirt maar heb geen merk in gedachte. Ik ga naar Google en typ de woorden “wit t-shirt” in. Ik kijk welke websites er als eerste boven aan de pagina komen te staan en klik hierop. Om te zorgen dat de zoeker jou als een van de eerste op de pagina ziet kun je doen aan linkbuilding en natuurlijk kun je linkbuilding uitbesteden.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een manier om aan de hand van links de aandacht van Google naar jouw website de te trekken. Het algoritme van Google beoordeeld websites op basis van een aantal factoren. Hoe hoger jij scoort des te hoger je op de zoek resultaten komt te staan. Een van deze beoordelingspunten is het aantal verwijzingen naar jouw website. Uiteraard wordt er gekeken door google of je niet vals speelt en gebruik maakt van software. In korte of lange teksten verwerk je een veel gebruikt zoekwoord waaraan je jouw link koppelt. Deze teksten komt worden vervolgens op andere websites geplaatst. Dit zorgt er voor dat google jou als relevant ervaart.

Voordelen van linkbuilding

Linkbuilding toepassen is makkelijk, maar linkbuilding uitbesteden is nog makkelijker. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel bedrijven die jij de opdracht kan geven om linkbuilding teksten voor jou te schrijven. Linkbuilding zorgt er dus voor dat je een betere waardering krijgt bij zoekmachines, waardoor je hoger op de zoekresultaten lijst komt te staan. Dit heeft als voordeel dat de potentiele klant eerder op jouw website terecht komt dan wanneer je hier geen gebruik van maakt. Linkbuilding heeft dus ook als voordeel dat je meer bezoekers en conversie genereerd. Ook kun je op een zoekmachine vriendelijke manier het algoritme een klein beetje ondermijnen.