Een hoesje maken

hoezzi-hoesje-ontwerpen

We kunnen niet meer zonder telefoon en of tablet tegenwoordig. We gaan hier voorzichtig mee om, want er staan allerlei waardevolle gegevens op. Daarom is het ook verstandig om een smartphone te beschermen door middel van een hoesje. Je kunt dit hoesje persoonlijk maken door er een eigen hoesje ontwerp op los te laten.

 

Hoe werkt het?

Op internet zijn diverse aanbieders te vinden, waar je je eigen telefoon of tablethoesje kunt maken. Eigenlijk is er voor elk type en merk smartphone of tablet wel een hoesje te vinden. Je hoeft daarna alleen nog maar een eigen ontwerp te kiezen. Een hoesje maken is eigenlijk vrij eenvoudig.

 

Aanbieders

Er zijn zoveel aanbieders waar je je eigen hoesje kunt ontwerpen dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Om tot een goede keuze te komen is het vooral een kwestie van vergelijken. Kies een paar aanbieders uit en ontdek wat de mogelijkheden zijn. Sommige aanbieders bieden maar een mogelijkheid aan, bij andere aanbieders zijn de mogelijkheden eindeloos. Het gaat er vooral om dat je de aanbieder kiest die past bij het ontwerp dat jij in gedachten hebt.

 

Soorten hoesjes

Er zijn in principe vier soorten hoesjes waar je uit kunt kiezen: bookcase, hardcase, softcase en flipcase. Bij een hardcase is alleen de achterkant van het toestel beschermd. Een hardcase is gemaakt van stevig kunststof. Een softcase hoesje is in principe hetzelfde als een hardcase, maar dan is het hoesje gemaakt van rubber. Een flipcase is een hoesje wat als het ware openklapt van boven naar onder en beschermt het toestel volledig. Een bookcase werkt op dezelfde manier, maar dan klapt het naar opzij open. Voor de meest gangbare modellen zijn alle soorten hoesjes verkrijgbaar. Voor de minder populaire modellen zijn er soms maar één of twee soorten hoesjes te vinden.

 

Hoesje kiezen

Als je eenmaal de juiste aanbieder hebt gevonden, kun je je hoesje maken. Je zoekt het merk en model op van je toestel en daarna verschijnen alle mogelijkheden in beeld. Kies het soort hoesje dat je wilt en kies ook de goede kleur. Voor het beste resultaat kun je het beste een wit of transparant hoesje nemen.

 

Hoesje maken

Vervolgens ga je het hoesje maken. Je kunt kiezen uit een zijde te laten bedrukken, maar je kunt ook gaan voor full print. Dan zijn alle zijden bedrukt. Vervolgens verschilt het per aanbieder wat de mogelijkheden zijn. Bij sommige kun je alleen maar een eigen foto uploaden, maar er zijn ook aanbieders met veel uitgebreidere mogelijkheden. In dat geval kun je er logo’s, teksten en patronen op laten bedrukken. Hierbij kun je dan weer kiezen uit verschillende lettertypes en kleuren.

 

Prijzen

Het is ontzettend moeilijk om prijzen te gaan noemen voor het ontwerpen van een hoesje. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van welk type hoesje je neemt en hoe je het wilt laten bedrukken. Je kunt er vanuit gaan, dat je voor een paar tientjes een zelf ontworpen telefoonhoesje hebt. Een hoesje voor een tablet is iets duurder.