Een telefoonhoesje ontwerpen: zo doe je dat

telefoonhoesje ontwerpen

Wist je dat een telefoonhoesje ontwerpen helemaal niet zo moeilijk meer is tegenwoordig? Je kunt het gemakkelijk zelf doen zonder al te veel moeite. Een telefoonhoesje ontwerpen kan nu namelijk online. Hoe dat in z’n werk gaat? Dat lees je hier.

Zelf ontwerpen

In principe is het ontwerpen van een telefoonhoesje heel gemakkelijk. Tenminste, als je de juiste aanbieder weet te vinden. Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

  • het kiezen van een ontwerp of afbeelding
  • het kiezen van het soort hoesje
  • het ontwerpen van de afbeelding op het hoesje

Zo klinkt het wel heel simpel maar dat is het in feite ook. Het bedrijf erachter doet namelijk de rest voor jou. Er zijn alleen een aantal keuzes die je zelf moet maken.

Eigen foto

Ontwerp of afbeelding

Het is allereerst natuurlijk de vraag wat je op je hoesje wil. Een foto van jou en je beste vriendin is al heel leuk. Die kun je mooi achterop het hoesje doen sieren. Maar ook een eigen ontwerp is heel gaaf. Bijvoorbeeld het logo van je bedrijf of de naam van je favoriete band. Een grafisch ontwerp van je eigen hand is ook heel tof. Je kunt in principe elk soort afbeelding of foto op een hoesje drukken. Let er wel op dat een hoesje relatief klein is en dat je dus dingen flink moet verkleinen. Als je letters gebruikt moet je daar ook rekening mee houden want anders zie je helemaal niets. Dat is hartstikke zonde. 

Wat voor hoesje moet ik hebben? 

Een bookcase beschermt de hele telefoon. Een backcover beschermt alleen de achterkant. Maar je hebt ook nog een flipcase, bumpercase of pouches (een soort zakje). Waar je voorkeur naar uitgaat is dus heel persoonlijk en moet je in je eentje nemen om zeker te zijn van een goede uitkomst.

Bescherming