Wat zijn USB-stopcontacten?

logo_usb-1

We kennen allemaal de normale stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers, maar tegenwoordig heb je zelfs de keuze om te gaan voor een usbstopcontact? Men maakt de laatste jaren heel veel gebruik van apparaten die moeten worden opgeladen en om nou elke keer een lange draad met een adapter te gebruiken… Een usb-stopcontact heeft een usb aansluiting, waarbij je een usb kabel in het stopcontact steekt en geen adapters meer nodig hebt. Een adapter zorgt ervoor dat de oplader in een normale stopcontact past. Heel vaak gaan de adapters kapot en dan moet je weer een nieuwe aanschaffen. Dit kan best prijzig zijn en met een usb-stopcontact hoef dit allemaal niet meer. Je steekt je kabel in het stopcontact en je batterij wordt opgeladen.

 

Welke soorten usb- stopcontacten zijn er?

Doordat er zoveel verschillende soorten usb-stopcontacten zijn, kunnusb-inbouwen wij ze niet allemaal opnoemen, maar er zijn heel veel verschillende soorten. Je kunt een usb-stopcontact aanschaffen met één usb aansluiting of met meerdere aansluitingen. Ook kun je kiezen voor een combinatie samen met een regulier stopcontact, dit zorgt ervoor dat je ook apparaten kunt opladen, die geen usb kabel hebben. Dit is zeker wel prettig, want sommige opladers bijv. een stofzuiger heeft geen usb-kabel. In deze webshop kunt u eenvoudig usb stopcontacten bestellen.

 

Hoe sluit je een usb-stopcontact aan?

Een usb-stopcontact aansluiten is zo gepiept, alle benodigdheden worden meegeleverd in het pakketje en het enige wat je moet doen is de oude stopcontact verwijderen. Dit doe je met de bijgeleverde schroevendraaier. Let op: dat de stroom uit is. Als laatst sluit je de nieuwe stopcontact aan door het in te schroeven en het is klaar. De usb-kabel zit erin en je kunt er jaren gebruik van maken en plezier van hebben.